fbpx

Nekte takstmenn? Unngå cowboyjuss!

Voksende trend, heldigvis blant få aktører

Det er noe som har irritert meg. Mer enn vanlig. Det er en voksende trend å nekte motpartens fagkyndige. Heldigvis er dette en taktikk som benyttes av noen få aktører. La meg ta deg gjennom hvorfor dette skjer, og hvorfor du alltid bør unngå cowboyjuss.

Kan du nekte motpartens fagkyndige? 

Det korte svaret er; ja, du finner nok noen hjemler til dette. Jeg har funnet en rekke måter å nekte motpartens fagkyndige på. Jeg vil imidlertid aldri, og jeg understreker aldri, råde noen i en eiendomstvist til dette. Jeg har utarbeidet en enkel leveregel: selv om du har lov til noe, trenger det likevel ikke være det smarteste valget du kan foreta deg. 

Hvorfor skal du ikke nekte motpartens fagkyndige?

Svaret er enkelt. Det er fri bevisførsel i Norge, og retten vil alltid slå ned på dette. Du skal tillate motparten å gjøre de undersøkelser de vil. Du skal deretter sable ned disse rapportene med bedre rapporter, faglig sterke fagkyndige og knallsterke argumenter. Du vinner saken med god og systematisk argumentasjon, ikke cowboyjuss. 

Spørsmålet er hvorfor noen ønsker å velge en slik taktikk. Vel, det er nok ingen fasitsvar på. Jeg tenker tilbake til fotballbanen i ungdomstiden hvor motstanderlaget hadde høyere, sterkere og raskere spillere. Hva gjorde det tapende laget da? Jo, de sparket bein på motstanderne og lagde mange billige frispark i ren frustrasjon. 

Det er nettopp det som skjer her. Det er noen klienter som føler at de har en «sterk» advokat når de får til å nekte eksempelvis takstmenn fra Protector eller Claims Link. Det er dessverre en lite heldig taktikk. Du må tåle at motparten fremlegger bevis du ikke er enig i. Det er slik «spillet» i dag er lagt opp per dags dato. Enhver eiendomsadvokat med erfaring vet at rapportene fra f.eks. forsikringsselskap kan være farget av oppdragsgivers synspunkt. Det vet eiendomsadvokatene og det vet retten. Du trenger aldri å bekymre deg for dette. Det er verre om disse likevel tillates tilgang til boligen i siste liten, og du har ingenting å angripe dette med. Det vil stille deg i en håpløs situasjon. 

Det er slik at motpart vil alltid komme med en rapport som er det motsatte av det du har lagt frem. Motpartens fagkyndige kan komme til at det ikke foreligger mangler, at det koster mye mindre å utbedre forholdet enn din fagkyndig har estimert og at det finnes andre metoder å utbedre på. Dette er noe du må tåle og det er noe du må beseire. 

Det var den fiktive advokaten, Harvey Specter fra SUITS, som sa det best: When you are backed against the wall, break the goddamn thing down.”

Hvordan skal jeg opptre i en eiendomstvist? 

Din jobb er å være saklig og bygge sak steg for steg. Du skal alltid føre en sak ved å være mild i form og sterk i sak. Jeg vil også dra det så langt som at retten nok hører mer på en velformulert sak enn noen som må ty til enkle triks. 

Da gjenstår spørsmålet om hva du faktisk skal gjøre. Du skal slippe inn motpartens fagkyndige, ta imot rapportene og gjennomgå disse med lupe. Deretter sabler du ned rapportene med bedre rapporter og en skarpere argumentasjonsrekke. Engasjer en erfaren fagkyndig som har vært i retten med nettopp din type sak, og hør om vedkommende ble hørt. Her må du høre etter; er den fagkyndige troverdig, faglig sterk, systematisk og pedagogisk? Vedkommende bør også være skriftlig sterk, da det er mange takstmenn som ikke er like flinke skriftlig som de er muntlig. Videre er det viktig at den fagkyndige mottar et utfyllende mandat. Den fagkyndige skal vite nøyaktig hva du er på jakt etter å få vurdert. 

Vit hva du skal gjøre, steg for steg. Last ned jukselisten vår: 
“Eiendomsadvokaten avslører – 7 hemmeligheter til seier”

Dette verket er det mange boligkjøpere vil ha glede av. Spørsmål og svar verdt hundrevis av advokattimer, helt vederlagsfritt. Våre eiendomsadvokater avslører metoder og strategier som de benytter seg av daglig i sitt virke. Dette ønsker vi å dele med deg. Besøk denne siden for å laste ned og du vil deretter motta flere arbeidsverktøy – helt vederlagsfritt. 

I tillegg kan du avtale en vederlagsfri strategisamtale med en av våre advokater. Da bruker vi tiden på å se hvor du er idag, og hvordan du kommer deg mot det resultatet du vil ha. Det koster deg altså ingenting. Bruk Reklamo-juristbot nedenfor for å komme raskt i kontakt med oss.

 

Alle tlf.samtaler er vederlagsfrie: 416 50 321

Flere av våre tips og råd

Vederlagsfri strategisamtale?

Avtal en strategisamtale med boligadvokat - 45 minutter vederlagsfritt!

Våre tall taler for seg

ADVOKATER
1 +

Advokatfirmet Nova DA er deleier av Eurojuris Norge. I vårt nettverk har vi tilgang til over 250 advokater dersom det blir behov. Stort utvalg gir deg størst sikkerhet. 

advokatkontorer
1

Via vårt nettverk er vi tilknyttet 18 advokatkontorer, alle ISO-sertifiserte, langs hele Norge.

Samarbeidspartnere
1 +

Kontorene i Eurojuris-nettverket er offisielle samarbeidspartnere med regionale NHO-kontorer. I tillegg har vi et stort nettverk av fagkyndige.

Les flere av våre tips

Parkslirekne mangel ved boligkjøp
Avgjørelser

Parkslirekne ga en halv million i prisavslag i FinKN

Finansklagenemnda kom til at parkslirekne i hagen utgjorde en mangel ved boligen, til en verdi av en halv million kroner
Les mer →
foreldelse forsikringsselskap
Ukategorisert

Foreldelse – hva skjer om du ikke melder inn kravet ditt til motpartens forsikringsselskap? HR-2023-2252-A

https://www.youtube.com/watch?v=0dX-uYvFiiQ Ny høyesterettsdom om foreldelse og direktekrav – november 2023 Høyesterett har igjen vært ute og avklart problemstillinger som fra før var noe ullen. I ...
Les mer →
boligselgerforsikring
Ukategorisert

Hvordan vinne mot boligselgerforsikring? 68 % flere seiere i år

I denne artikkelen får du vite følgende om boligselgerforsikring Økte sjanser for å få medhold for boligkjøpere mot boligselgerforsikring Hvis du har kjøpt en bolig ...
Les mer →
Klage på boligkjøp
Ukategorisert

Klage på boligkjøp [2023] – 4 skuddsikre tips fra eiendomsadvokat

I denne artikkelen går vi gjennom følgende: Kjøp av bolig er trolig din største investering som privatperson For den vanlige Ola og Kari Nordmann er ...
Les mer →
Help setningsskade
Ukategorisert

Avslag fra Help forsikring – 5 steg til seier (setningsskade)

Ingen HELP å få – Help forsikring avslo saken Vi i Reklamasjonsportalen er i utgangspunktet store tilhengere av det Help forsikring står for og jobber ...
Les mer →
Mangel ved boligkjøp
Eiendomsadvokat

Reklamasjon – Unngå de 3 feilene alle gjør i en boligtvist

Unngå feilene som de aller fleste gjør i sine boligtvister. La en eiendomsadvokat forklare hvordan reklamasjon ved bolig skal foregå.
Les mer →

Disse stoler på oss, og vi på dem

Advokatfirmaet NOVA logo
Eurojuris Norge logo
NHO logo

Reklamasjonsportalen.no

Nettsiden er drevet av advokat Aki Johannes Viitala, som er partner i Advokatfirmaet Nova DA. Advokat Viitala er ansvarlig for innholdet og svar.

Nova er tilknyttet Norges største advokatnettverk, Eurojuris, med tilgang til 250 (+) advokater fordelt på 18 kontorer. Eurojuris-tilknyttede advokater er ikke forpliktet til å påta seg saker fra Reklamasjonsportalen. 

 

Post- og besøksadresse

Besøksadresse:
Advokatfirmaet Nova DA 
Roald Amundsens gate 6, 0160 OSLO

Postadresse: 
Advokatfirmaet Nova DA
Postboks 1807 Vika, 0123 OSLO. 

Kontaktinformasjon

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle