fbpx

Kontakt naboene – stå samlet mot entreprenøren!

Slik styrker du din sak mot entreprenøren – en uortodoks, men effektiv metode

Har du bygd- eller bygger en bolig, og entreprenøren er forsinket? Som enkeltperson kan en ofte kvie seg for å gå til sak mot entreprenøren. Vi skal i denne artikkelen vise hvordan du kan vinne frem med ditt krav mot en ressurssterk entreprenør. Du har kanskje hørt at du har et krav ved forsinkelse, men er usikker på hvordan du skal gå frem. Entreprenøren er ofte ressurssterk, mens man som enkeltperson vil som normalt ha begrensede ressurser. Det kan føles ut som man står helt alene, som David mot Goliat. Husk likevel moralen i historien; David vant mot Goliat.

Her skal du få et tips om en noe uortodoks, men effektiv metode som i de fleste tilfeller vil styrke din sak mot entreprenøren.

Gå sammen med naboene dine

Vårt tips er å gjøre noe nordmenn flest kanskje ikke er så glad i. Du skal banke på dører, men ikke hvilke som helst dører. Du skal gå til naboene dine, og finne ut av hvem det er som har kjøpt de andre boligene. Årsaken til dette er at sakene her er mest sannsynlig er identisk, eller i det minste veldig like. Hva betyr det for din sak? Jo, de har krav på det samme, og står mest sannsynlig i samme situasjon. Her kommer uttrykket «Sammen står vi sterkere!» til sin rett. Her kan dere gå sammen, og ha en samlet front mot entreprenøren. Da deler dere på kostnadene, og det vil ikke være så ressurskrevende for hver enkelt. I mange saker vil en også bli tatt «mer seriøst» (dvs. at utbygger reagerer raskere da de ser alvoret) ved at man er flere, og det øker presset på entreprenøren.

Denne metoden var benyttet i en nylig avsagt dom i lagmannsretten. Vedkommende hadde gått til naboene sine, og fant ut hvem som eide de andre boligene. Deretter hadde de samlet tatt saken til retten. Det gikk riktig nok gjennom to instanser – både tingretten og lagmannsretten – men de var flere, og delte kostnadene. Det er mye bedre at man er fire, åtte eller tolv som deler regningen, enn at man alene skal gå til sak mot entreprenøren.

Krav ved utbyggers forsinkelse

Et godt tips til et slikt «samarbeid» mellom naboene er saker som omhandler forsinkelse. Dersom utbygger skal bygge eksempelvis rekkehus, vil normalt de øvrige kjøperne også lide av utbyggers forsinkelse. Husk at forsinkelse hos utbygger utløser en del krav for forbrukerne, men hva som kan fremmes av krav avhenger av hvor lang forsinkelse som foreligger. Forsinkelse kan gi krav på f.eks. dagmulkt, erstatning og heving. Det sier imidlertid seg selv at et par dagers forsinkelse vil likevel ikke gi krav på store erstatningsbeløp eller heving av kjøpet. Da vil dere i det minste ha krav på dagmulkt etter bustadoppføringslova. Det betyr at utbygger blir ilagt en «bot» for hver dag, som selskapet plikter å betale etter loven. Dersom dere ikke har avtalt noe høyere sats, er den laveste dagmulktsatsen på 1 promille av kjøpesummen, med mindre kjøpet også omfatter eiendomsrett til grunnen.

Dagmulkt er etter vårt syn et perfekt krav som man kan fremme med naboene sine. Finn ut hvem disse er og spør om de er i samme situasjon som dere. Da kan dere sammen kontakte eiendomsadvokat sammen, få innvilget rettshjelpsdekning og splitte den potten som er igjen.

Flere slike tips?

Bli gjerne med i vår Facebook-gruppe, få flere tips og delta i relevante diskusjoner. Det kommer daglig opp nye emner. Følg linken og bli med i dag.

For øvrig kan du også sjekke ut vår Youtube-kanal som er på god vei til å bli Norges største videodatabase for eiendomsrettslige spørsmål.

Alle tlf.samtaler er vederlagsfrie: 416 50 321

Flere av våre tips og råd

Vederlagsfri strategisamtale?

Avtal en strategisamtale med boligadvokat - 45 minutter vederlagsfritt!

Våre tall taler for seg

ADVOKATER
1 +

Advokatfirmet Nova DA er deleier av Eurojuris Norge. I vårt nettverk har vi tilgang til over 250 advokater dersom det blir behov. Stort utvalg gir deg størst sikkerhet. 

advokatkontorer
1

Via vårt nettverk er vi tilknyttet 18 advokatkontorer, alle ISO-sertifiserte, langs hele Norge.

Samarbeidspartnere
1 +

Kontorene i Eurojuris-nettverket er offisielle samarbeidspartnere med regionale NHO-kontorer. I tillegg har vi et stort nettverk av fagkyndige.

Les flere av våre tips

Parkslirekne mangel ved boligkjøp
Avgjørelser

Parkslirekne ga en halv million i prisavslag i FinKN

Finansklagenemnda kom til at parkslirekne i hagen utgjorde en mangel ved boligen, til en verdi av en halv million kroner
Les mer →
foreldelse forsikringsselskap
Ukategorisert

Foreldelse – hva skjer om du ikke melder inn kravet ditt til motpartens forsikringsselskap? HR-2023-2252-A

https://www.youtube.com/watch?v=0dX-uYvFiiQ Ny høyesterettsdom om foreldelse og direktekrav – november 2023 Høyesterett har igjen vært ute og avklart problemstillinger som fra før var noe ullen. I ...
Les mer →
boligselgerforsikring
Ukategorisert

Hvordan vinne mot boligselgerforsikring? 68 % flere seiere i år

I denne artikkelen får du vite følgende om boligselgerforsikring Økte sjanser for å få medhold for boligkjøpere mot boligselgerforsikring Hvis du har kjøpt en bolig ...
Les mer →
Klage på boligkjøp
Ukategorisert

Klage på boligkjøp [2023] – 4 skuddsikre tips fra eiendomsadvokat

I denne artikkelen går vi gjennom følgende: Kjøp av bolig er trolig din største investering som privatperson For den vanlige Ola og Kari Nordmann er ...
Les mer →
Help setningsskade
Ukategorisert

Avslag fra Help forsikring – 5 steg til seier (setningsskade)

Ingen HELP å få – Help forsikring avslo saken Vi i Reklamasjonsportalen er i utgangspunktet store tilhengere av det Help forsikring står for og jobber ...
Les mer →
Mangel ved boligkjøp
Eiendomsadvokat

Reklamasjon – Unngå de 3 feilene alle gjør i en boligtvist

Unngå feilene som de aller fleste gjør i sine boligtvister. La en eiendomsadvokat forklare hvordan reklamasjon ved bolig skal foregå.
Les mer →

Disse stoler på oss, og vi på dem

Advokatfirmaet NOVA logo
Eurojuris Norge logo
NHO logo

Reklamasjonsportalen.no

Nettsiden er drevet av advokat Aki Johannes Viitala, som er partner i Advokatfirmaet Nova DA. Advokat Viitala er ansvarlig for innholdet og svar.

Nova er tilknyttet Norges største advokatnettverk, Eurojuris, med tilgang til 250 (+) advokater fordelt på 18 kontorer. Eurojuris-tilknyttede advokater er ikke forpliktet til å påta seg saker fra Reklamasjonsportalen. 

 

Post- og besøksadresse

Besøksadresse:
Advokatfirmaet Nova DA 
Roald Amundsens gate 6, 0160 OSLO

Postadresse: 
Advokatfirmaet Nova DA
Postboks 1807 Vika, 0123 OSLO. 

Kontaktinformasjon

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle