fbpx

Hva koster en boligadvokat? Husk rettshjelpsdekning!

Advokaten avslører hvordan du kan få dekket 80 % av utgiftene! 

Dette er i grunn ingen hemmelighet, men alle bør være klare over dette tipset. Alle vet at å bruke advokat kan bli dyrt, men hva er da bedre enn at du kan få store deler av kostnadene dekket av forsikringsselskapet ditt! Det er ett begrep du bør lære deg med deg samme, og det er rettshjelpsdekning.

Hva er rettshjelpsdekning?

De aller fleste har noe som heter rettshjelpsdekning innebygd i forsikringen sin. Rettshjelpsdekning er et gode du betaler for hver eneste måned med forsikringspremien din. Den skal dekke store deler av advokatkostnadene så vel som fagkyndige kostnader. Det er altfor mange som er varsom med å bruke dette godet. Den frykten skjønner vi ikke. Det er noe du betaler for, og det er noe du bør bruke når du trenger det. Sjekk din innbo-, hus- og/eller villaforsikring.

Hvor mye dekker rettshjelpsdekningen?

Det like enkelt som det er genialt. Rettshjelpsdekningen dekker maksimalt kr 100 000 i en samlet pott. Den kan brukes på advokater og fagkyndige. Med en slik dekning kommer du ofte ganske langt i saken din. 

Dersom tvistesummen er mindre enn kr 100 000, da dekker rettshjelpsdekningen opp til tvistesum (f.eks. hvis dere tvistes om kr 90 000, da får du dekning på kr 90 000). I det praktiske liv gjør vi følgende: vi deler hver faktura i to. Forsikringsselskapet får sin andel på 80 % og du mottar faktura på 20 %: I første regning er aktiveringssummen, eller også kjent som egenandelen, inntatt på enten kr 3000 eller kr 4000. Dette er noe forsikringsselskapet krever for å aktivere rettshjelpsdekningen.

Finnes det begrensninger eller andre vilkår? 

Ja, det finnes alltid begrensninger og øvrige vilkår. Som nevnt ovenfor, du får normalt ikke mer enn kr 100 000 av forsikringsselskapet.  Videre får du dekning først når en tvist har oppstått. En tvist betyr at part A har krevd noe fra part B, og at part B har avslått kravet. Eksempelvis krever du prisavslag for arealavvik, og selger bestrider kravet. Da har du dekning fra den dagen vedkommende har avslått kravet ditt. 

Hva koster det å få søkt om rettshjelpsdekning? 

Hos oss koster det ingenting. Jeg gir deg malen helt vederlagsfritt, det skulle bare mangle. Det er mange som tar 30-60 minutter for et slikt arbeid. Etter mitt syn er dette noe som advokaten bør gi til klienten, det er absolutt dyrt nok som det er. Vi advokater er forskjellig på det, men jeg mener at det er en del som må være «innbakt» i den timeprisen vi tar. 

Last ned sjekklisten vår og motta samtidig mal på rettshjelpsdekning.

Alle tlf.samtaler er vederlagsfrie: 416 50 321

Flere av våre tips og råd

Vederlagsfri strategisamtale?

Avtal en strategisamtale med boligadvokat - 45 minutter vederlagsfritt!

Våre tall taler for seg

ADVOKATER
1 +

Advokatfirmet Nova DA er deleier av Eurojuris Norge. I vårt nettverk har vi tilgang til over 250 advokater dersom det blir behov. Stort utvalg gir deg størst sikkerhet. 

advokatkontorer
1

Via vårt nettverk er vi tilknyttet 18 advokatkontorer, alle ISO-sertifiserte, langs hele Norge.

Samarbeidspartnere
1 +

Kontorene i Eurojuris-nettverket er offisielle samarbeidspartnere med regionale NHO-kontorer. I tillegg har vi et stort nettverk av fagkyndige.

Les flere av våre tips

Parkslirekne mangel ved boligkjøp
Avgjørelser

Parkslirekne ga en halv million i prisavslag i FinKN

Finansklagenemnda kom til at parkslirekne i hagen utgjorde en mangel ved boligen, til en verdi av en halv million kroner
Les mer →
foreldelse forsikringsselskap
Ukategorisert

Foreldelse – hva skjer om du ikke melder inn kravet ditt til motpartens forsikringsselskap? HR-2023-2252-A

https://www.youtube.com/watch?v=0dX-uYvFiiQ Ny høyesterettsdom om foreldelse og direktekrav – november 2023 Høyesterett har igjen vært ute og avklart problemstillinger som fra før var noe ullen. I ...
Les mer →
boligselgerforsikring
Ukategorisert

Hvordan vinne mot boligselgerforsikring? 68 % flere seiere i år

I denne artikkelen får du vite følgende om boligselgerforsikring Økte sjanser for å få medhold for boligkjøpere mot boligselgerforsikring Hvis du har kjøpt en bolig ...
Les mer →
Klage på boligkjøp
Ukategorisert

Klage på boligkjøp [2023] – 4 skuddsikre tips fra eiendomsadvokat

I denne artikkelen går vi gjennom følgende: Kjøp av bolig er trolig din største investering som privatperson For den vanlige Ola og Kari Nordmann er ...
Les mer →
Help setningsskade
Ukategorisert

Avslag fra Help forsikring – 5 steg til seier (setningsskade)

Ingen HELP å få – Help forsikring avslo saken Vi i Reklamasjonsportalen er i utgangspunktet store tilhengere av det Help forsikring står for og jobber ...
Les mer →
Mangel ved boligkjøp
Eiendomsadvokat

Reklamasjon – Unngå de 3 feilene alle gjør i en boligtvist

Unngå feilene som de aller fleste gjør i sine boligtvister. La en eiendomsadvokat forklare hvordan reklamasjon ved bolig skal foregå.
Les mer →

Disse stoler på oss, og vi på dem

Advokatfirmaet NOVA logo
Eurojuris Norge logo
NHO logo

Reklamasjonsportalen.no

Nettsiden er drevet av advokat Aki Johannes Viitala, som er partner i Advokatfirmaet Nova DA. Advokat Viitala er ansvarlig for innholdet og svar.

Nova er tilknyttet Norges største advokatnettverk, Eurojuris, med tilgang til 250 (+) advokater fordelt på 18 kontorer. Eurojuris-tilknyttede advokater er ikke forpliktet til å påta seg saker fra Reklamasjonsportalen. 

 

Post- og besøksadresse

Besøksadresse:
Advokatfirmaet Nova DA 
Roald Amundsens gate 6, 0160 OSLO

Postadresse: 
Advokatfirmaet Nova DA
Postboks 1807 Vika, 0123 OSLO. 

Kontaktinformasjon

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle