fbpx

Hva koster en boligadvokat? Husk rettshjelpsdekning!

Ja, hva koster en boligadvokat? Her kan du lese hvordan boligadvokaten får 80 % av kostnadene dine dekket!

Advokaten avslører hvordan du kan få dekket 80 % av utgiftene! 

Dette er i grunn ingen hemmelighet, men alle bør være klare over dette tipset. Alle vet at å bruke advokat kan bli dyrt, men hva er da bedre enn at du kan få store deler av kostnadene dekket av forsikringsselskapet ditt! Det er ett begrep du bør lære deg med deg samme, og det er rettshjelpsdekning.

Hva er rettshjelpsdekning?

De aller fleste har noe som heter rettshjelpsdekning innebygd i forsikringen sin. Rettshjelpsdekning er et gode du betaler for hver eneste måned med forsikringspremien din. Den skal dekke store deler av advokatkostnadene så vel som fagkyndige kostnader. Det er altfor mange som er varsom med å bruke dette godet. Den frykten skjønner vi ikke. Det er noe du betaler for, og det er noe du bør bruke når du trenger det. Sjekk din innbo-, hus- og/eller villaforsikring.

Hvor mye dekker rettshjelpsdekningen?

Det like enkelt som det er genialt. Rettshjelpsdekningen dekker maksimalt kr 100 000 i en samlet pott. Den kan brukes på advokater og fagkyndige. Med en slik dekning kommer du ofte ganske langt i saken din. 

Dersom tvistesummen er mindre enn kr 100 000, da dekker rettshjelpsdekningen opp til tvistesum (f.eks. hvis dere tvistes om kr 90 000, da får du dekning på kr 90 000). I det praktiske liv gjør vi følgende: vi deler hver faktura i to. Forsikringsselskapet får sin andel på 80 % og du mottar faktura på 20 %: I første regning er aktiveringssummen, eller også kjent som egenandelen, inntatt på enten kr 3000 eller kr 4000. Dette er noe forsikringsselskapet krever for å aktivere rettshjelpsdekningen.

Finnes det begrensninger eller andre vilkår? 

Ja, det finnes alltid begrensninger og øvrige vilkår. Som nevnt ovenfor, du får normalt ikke mer enn kr 100 000 av forsikringsselskapet.  Videre får du dekning først når en tvist har oppstått. En tvist betyr at part A har krevd noe fra part B, og at part B har avslått kravet. Eksempelvis krever du prisavslag for arealavvik, og selger bestrider kravet. Da har du dekning fra den dagen vedkommende har avslått kravet ditt. 

Hva koster det å få søkt om rettshjelpsdekning? 

Hos oss koster det ingenting. Jeg gir deg malen helt vederlagsfritt, det skulle bare mangle. Det er mange som tar 30-60 minutter for et slikt arbeid. Etter mitt syn er dette noe som advokaten bør gi til klienten, det er absolutt dyrt nok som det er. Vi advokater er forskjellig på det, men jeg mener at det er en del som må være «innbakt» i den timeprisen vi tar. 

Last ned sjekklisten vår og motta samtidig mal på rettshjelpsdekning.

Alle tlf.samtaler er vederlagsfrie: 416 50 321

Flere av våre tips og råd

Vederlagsfri strategisamtale?

Avtal en strategisamtale med boligadvokat - 45 minutter vederlagsfritt!

Våre tall taler for seg

1 +
ADVOKATER

Advokatfirmet Nova DA er deleier av Eurojuris Norge. I vårt nettverk har vi tilgang til over 250 advokater dersom det blir behov. Stort utvalg gir deg størst sikkerhet. 

1
advokatkontorer

Via vårt nettverk er vi tilknyttet 18 advokatkontorer, alle ISO-sertifiserte, langs hele Norge.

1 +
Samarbeidspartnere

Kontorene i Eurojuris-nettverket er  offisielle samarbeidspartnere med  IF forsikringsselskap og regionale NHO-kontorer. I tillegg har vi et stort nettverk av fagkyndige.

Les flere av våre tips

Nyheter

2 grunner til at eiendomsmegler kan bli ansvarlig overfor budgiver

Kan eiendomsmegler bli erstatningsansvarlig overfor budgiver hvis aksept ikke videreformidles? Nå skal saken opp i Høyesterett – les vår analyse!

Les mer →
Bustadoppføring

Mangler ved nyoppført bolig – 6 grunner til at vi vant i lagmannsretten – bustadoppføringslova

Forbrukerne havnet i en tvist mot entreprenør om deres nyoppførte hus. Les hvorfor de vant frem med alle juridiske spørsmål i lagmannsretten med vår hjelp. Bustadoppføringslova.

Les mer →
prisavslag for boligmangler
Boligmangler

6 avgjørende steg for å få prisavslag for boligmangler [oppdatert oktober 2021]

Her får du vite nøyaktig hva som skal til for at du skal få prisavslag i din boligtvist. Vi har samlet de beste tipsene fra erfarne eiendoms- og boligadvokater.

Les mer →
Selvstendig rettsvernshevd
Hevd

Nytt fra Høyesterett – selvstendig rettsvernshevd!

Det er ikke veldig ofte vi ser avgjørelser om tinglysingsloven og rettsvern, men det har fortsatt vært noen uklarheter knyttet til temaet om rettsvern. Idag, …

Les mer →
Husleietvistutvalget blir nasjonalt
Nyheter

Endelig et nasjonalt husleietvistutvalg!

Husleietvistutvalget for hele Norge Fra 1. september 2021 har Norge endelig fått et landsdekkende førsteinstans for husleiesaker i form av Husleietvistutvalget! Dette innebærer at Husleietvistutvalget …

Les mer →
Tilbakekall av bud
Boligmangler

Hva skjer når budgiver trekker budet – konsekvenser [2021]

Det skal svært mye til for at budgiver kan trekke budet og få til et gyldig tilbakekall. Dersom aksept er gitt rettidig, er normalt en avtale inngått. Selger kan kreve at boligsalget gjennomføres, men problemet er å få budgiver til faktisk å betale. I artikkelen ser vi på hva man skal gjøre med det.

Les mer →

Disse stoler på oss, og vi på dem

Reklamasjonsportalen.no

Nettsiden er drevet av advokat Aki Johannes Viitala, som er partner i Advokatfirmaet Nova DA. Advokat Viitala er ansvarlig for innholdet og svar.

Nova er tilknyttet Norges største advokatnettverk, Eurojuris, med tilgang til 250 (+) advokater fordelt på 18 kontorer. Eurojuris-tilknyttede advokater er ikke forpliktet til å påta seg saker fra Reklamasjonsportalen. 

 

Post- og besøksadresse

Besøksadresse:
Advokatfirmaet Nova DA 
Roald Amundsens gate 6, 0160 OSLO

Postadresse: 
Advokatfirmaet Nova DA
Postboks 1807 Vika, 0123 OSLO. 

Kontaktinformasjon