fbpx

Våre beste artikler

- Strategier, tips og nyheter -

Finansklagenemnda kom til at parkslirekne i hagen utgjorde en mangel ved boligen, til en verdi av en halv million kroner

https://www.youtube.com/watch?v=0dX-uYvFiiQ Ny høyesterettsdom om foreldelse og direktekrav – november 2023 Høyesterett har igjen vært ute og avklart problemstillinger som fra før var …

I denne artikkelen får du vite følgende om boligselgerforsikring Økte sjanser for å få medhold for boligkjøpere mot boligselgerforsikring Hvis du har …

I denne artikkelen går vi gjennom følgende: Kjøp av bolig er trolig din største investering som privatperson For den vanlige Ola og …

Ingen HELP å få – Help forsikring avslo saken Vi i Reklamasjonsportalen er i utgangspunktet store tilhengere av det Help forsikring står …

Unngå feilene som de aller fleste gjør i sine boligtvister. La en eiendomsadvokat forklare hvordan reklamasjon ved bolig skal foregå.

Har du avdekket feil og mangler ved boligen din? Se denne unike og vederlagsfrie videoserien laget av eiendomsadvokater. Den forklarer reklamasjonsprosessen enkelt, steg for steg.

Høyesterett har i juni 2022 avsagt en dom om eiendomsmeglers erstatningsansvar overfor budgiver - vi forklarer hva du som budgiver må vite nå!

Må man opplyse om naboens straffbare forhold ved salg av bolig?  Ved kjøp og salg av brukte boliger er det avhendingsloven som …

Eier du luften over eiendommen din? Mer presist handlet saken i denne omgang om en ny gondolbane i Voss som ble bygd ca 11 meter over eksisterende bebyggelse, og gondolene frekventerte over hustakene hver 42. sekund.

Leter du etter den beste eiendomsadvokaten for deg, men er usikker på hva og hvem du skal se etter? Se våre spørsmål og svar om hvordan man finner sin nye eiendomsadvokat

Vi forteller deg om rekkevidden på selgers opplysningsplikt ved boligsalg - særlig om pågående byggesaker som enda er uavklarte. Her går vi i gjennom hva Høyesterett la vekt på.

Vi har samlet de 5 viktigste endringene i avhendingsloven du må vite om for å unngå erstatningskrav

Foreldelse betyr at du taper kravet ditt. I denne artikkelen gir vi deg tre tips som sørger for at unngår foreldelse, og ikke taper kravet ditt.

Unngå søksmål, les om minimumskrav til parkeringsplasser. Som utbygger er det ikke alltid lett å kjenne til den seneste utviklingen. Derfor har du sider som våre.

Når du kjøper en brukt bolig, så er det avhendingsloven (også omtalt som boligloven), som regulerer dine rettigheter og plikter knyttet dette …

Eiendomsadvokat Aki Viitala ble forespurt om å bidra med en artikkel til det landsdekkende temaheftet Eurojuris Informerer (3/21) som omhandlet eiendom og eiendomstransaksjoner. Aki Viitala skrev om selvstendig rettsvernshevd, herunder om man fortsatt kan stole på opplysningene som gis i grunnboken.

Våre advokater jobber ofte med boliger og eiendommer i det øvre prissjiktet, og er kjent med hvilke krav som stilles. I denne …

Kan eiendomsmegler bli erstatningsansvarlig overfor budgiver hvis aksept ikke videreformidles? Nå skal saken opp i Høyesterett - les vår analyse!

Forbrukerne havnet i en tvist mot entreprenør om deres nyoppførte hus. Les hvorfor de vant frem med alle juridiske spørsmål i lagmannsretten med vår hjelp. Bustadoppføringslova.

Her får du vite nøyaktig hva som skal til for at du skal få prisavslag i din boligtvist. Vi har samlet de beste tipsene fra erfarne eiendoms- og boligadvokater.

Kan du stole blindt på grunnboka? Hva er egentlig selvstendig rettsvernshevd? Vi analyserer det siste fra Høyesterett og forklarer folkelig hva dommen innebærer.

Husleietvistutvalget for hele Norge Fra 1. september 2021 har Norge endelig fått et landsdekkende førsteinstans for husleiesaker i form av Husleietvistutvalget! Dette …

Det skal svært mye til for at budgiver kan trekke budet og få til et gyldig tilbakekall. Dersom aksept er gitt rettidig, er normalt en avtale inngått. Selger kan kreve at boligsalget gjennomføres, men problemet er å få budgiver til faktisk å betale. I artikkelen ser vi på hva man skal gjøre med det.

Tilbakekall av bud – trekke bud Fenomenet hvor boligkjøper ønsker å komme seg ut av avtalen rett etter at den har kommet …

Har du havnet i en boligtvist med selger og deres eierskifte-/boligselgerforsikringsselskap? Er du redd for at du velger feil boligadvokat, ikke får det resultatet du er på jakt etter, at det tar for lang tid og/eller koster mye penger? Denne artikkelen bør du lese, slik at du kan velge den beste boligadvokaten for deg.

Har du kjøpt en hytte sammen med noen andre, men nå har det skåret seg? Føler du deg tvunget til å bli? Det finnes flere løsninger - la oss se på dette!

Har du kjøpt en bolig hvor du har avdekket at arealet er mindre enn annonsert? Da kan du ha krav på prisavslag og/eller erstatning.

Slik styrker du din sak mot entreprenøren – en uortodoks, men effektiv metode. Har du bygd- eller bygger en bolig, og entreprenøren er forsinket? Som enkeltperson kan en ofte kvie seg for å gå til sak mot entreprenøren. Vi skal i denne artikkelen vise hvordan du kan vinne frem med ditt krav mot en ressurssterk entreprenør.

Ja, hva koster en boligadvokat? Her kan du lese hvordan boligadvokaten får 80 % av kostnadene dine dekket!

1 tips for å unngå cowboyjuss! Ikke nekt motpartens fagkyndige, med mindre du vil spenne bein på din egen sak. Hør hva eiendomsadvokatene sier om denne taktikken og hvorfor du bør unngå denne.

Reklamasjonssaker begynner enkelt, men kan deretter bli utfordrende. Våre advokater avslører de 3 viktigste metodene til seier.

Målt opp boligen og funnet ut at den er mindre enn annonsert? Det er et avtalebrudd. Les mer for å se om du har krav på prisavslag og erstatning.

Tvister med utbyggere kan bli langvarige og kostbare. Fortvil ikke, det finnes noen kreative løsninger som du kan bruke for å komme deg i mål uten å kaste bort penger!

Reklamasjonsportalen ser stadig flere eiendomskjøpere og - utviklere som utsteder blanco skjøter. Her er det mange feller å trå i - vær varsom. Se våre eksperttips på hva du må se etter.

Funkygine tapte skjeggkresak i ting- og lagmannsretten. Mange lurer nå på hvilken betydning dette har. Toppbloggeren var for sent ute med å reklamere.

Forvirret av jungelen med forskjellige reklamasjonsbegrep? Nøytral reklamasjon? Spesifisert reklamasjon? La oss lede deg gjennom alt du trenger å vite!

Avtal en strategisamtale med erfaren advokat - 45 minutter vederlagsfritt!

Disse stoler på oss, og vi på dem

Advokatfirmaet NOVA logo
NHO logo
Eurojuris Norge logo

Reklamasjonsportalen.no

Nettsiden er drevet av advokat Aki Johannes Viitala, som er partner i Advokatfirmaet Nova DA. Advokat Viitala er ansvarlig for innholdet og svar.

Nova er tilknyttet Norges største advokatnettverk, Eurojuris, med tilgang til 280 (+) advokater fordelt på 18 kontorer. Eurojuris-tilknyttede advokater er ikke forpliktet til å påta seg saker fra Reklamasjonsportalen. 

 

Post- og besøksadresse

Besøksadresse:
Advokatfirmaet Nova DA 
Roald Amundsens gate 6, 0160 OSLO

Postadresse: 
Advokatfirmaet Nova DA
Postboks 1807 Vika, 0123 OSLO. 
Org.nr. 874 354 562

Åpningstider: 
Mandag – fredag: kl 08-20

Kontaktinformasjon

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle